Berekeningen voor betonwanden zwembad uiterst noodzakelijk

Met onze collega’s van Concrete Block Engineers zitten we natuurlijk niet stil, afgelopen week hebben we een berekening opgestuurd van een project in Duitsland. Hier wordt bij een prachtig huis een natuurzwembad gebouwd. Een ingrijpende klus waarbij het belangrijk is dat de wanden van het zwembad uiterst stevig zijn.

Zowel onder als aan alle zijkanten van het zwembad wordt zand geplaatst als opvulmateriaal. Dit zand heeft een grote belasting op de betonwanden van het zwembad. Maar hoe dik moeten die wanden dan worden? Die vraag stelde de opdrachtgever ons, waarbij hij zelf een inschatting maakte. Na onze berekeningen bleek dat die inschatting te voorzichtig was en dat dikkere betonwanden noodzakelijk zijn om vooral de veiligheid van de zwemmer en diegene die om het zwembad heen loopt te kunnen borgen. Dit bevestigt ons maar weer hoe belangrijk de berekening van betonwanden is!

Meer weten over onze dienstverlening en waarvoor constructieve berekeningen van betonblokken belangrijk zijn? Neem hiervoor contact met een van onze adviseurs op. 

  • Deskundig en onafhankelijk constructief advies
  • Verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans
  • Geschikt voor indiening bij de afdeling Bouwbeheer
  • Structureel advies op maat voor uw situatie
  • De prijs begint bij € 400, - voor een basisberekening, exclusief BTW.
  • Stabiliteitsberekening in uw mailbox